Gyakori kérdések

 • Tantermi tanfolyam esetén elegendő telefonon, személyesen, vagy e-mailben jelentkezni. A neved és telefonszámod megadása elegendő a jelentkezéshez.
 • Online tanfolyam esetén a jelentkezés történhet e-mailben vagy személyesen. A személyi igazolvány, lakcím kártya, és ha van, akkor a meglévő vezetői engedély bemutatása szükséges. Szükséges még a tandíj befizetése, ha egy összegben fizetnéd, vagy részletfizetés esetén a kezdőrészlet befizetése.
 • Az tantermi tanfolyamaink indulási időpontjai weboldalunkon, illetve facebook oldalunkon fel vannak tüntetve, de telefonon, e-mailben vagy akár személyesen is érdeklődhetsz az indulás időpontjáról.
 • Az online tanfolyamra bármikor jelentkezhetsz, nem kötött időpontokban indul. A felületed a beiratkozástól számított legkésőbb 24 órán belül használható. Jelentkezni e-mailben vagy nyitvatartási időben személyesen az ügyfélszolgálatunkon tudsz.

A KRESZ vizsga Pomázon a vizsgaközpontban zajlik, ahol az ügyfélszolgálatunkon egyeztetett időpontban kell megjelenned.

A vizsgabiztos egyesével szólítja a vizsgázókat, amikor rajtad a sor, a személyes okmányaidat, ha van, akkor a meglévő jogosítványodat, illetve egy minimum alapfokú (8 általános) iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány eredeti példányát kell bemutatnod neki.

A KRESZ vizsga kategóriánként más mennyiségű kérdésből tevődik össze, minden kérdés megválaszolására egy perc áll rendelkezésedre. A vizsga eredményét az összes kérdés megválaszolása után azonnal megtudod.

A vizsga eredményét elektronikusan tárolják, tehát papíralapú vizsgaigazolást nem fogsz kapni.

A sikeres vizsga után jelentkezz nálunk telefonon, e-mailben vagy személyesen, hogy a gyakorlati képzés részleteit megbeszéljük.

A forgalmi vizsga az oktatóddal egyeztetett időpontban zajlik, kezdőhelye a pomázi vizsgaközpont.

A forgalmi vizsgán nálad kell legyenek személyes okmányaid, illetve ha van már meglévő vezetői engedélyed annak is.

A vizsga meghatározott útvonalon zajlik, a vizsga befejeztével azonnal megtudod, hogy megfeleltél-e.

A támogatást az a személy veheti igénybe, aki

 • a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát 2018. július 1-jét követően tette le, és
 • a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.

A támogatást a sikeres KRESZ vizsgát követő egy éven belül igényelheted a beiratkozáskor kapott számlával, a sikeres KRESZ vizsga után az iskola által kiállított igazolással, illetve a Magyar Államkincstár igényléshez szükséges formanyomtatványával.
A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni az e célra rendszeresített formanyomtatványon vagy elektronikus űrlapon. (Postacím: Budapest, 1820).

A tanfolyam díját befizetheted készpénzben vagy bankkártyával személyesen az ügyfélfogadás helyszínén (2000 Szentendre Kálvária út 16/e), illetve átutalással az alábbi bankszámlaszámra: 10403112-31118873 (K&H)

Kérünk, amennyiben utalással fizetsz, a közleménybe tüntesd fel neved és a tanult kategóriád.

A 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet előírja, hogy elméleti tanfolyamod megkezdésétől számított 9 hónapon belül egy elméleti vizsgán részt kell venned, egy éven belül pedig sikeres KRESZ vizsgát kell tenned, ami a sikeres vizsga napjától számított két évig érvényes.

Az összes előírt vizsga sikeres letétele után az utolsó vizsga után három munkanap elteltével, a negyedik munkanaptól bármelyik kormányablakban elkészíttetheted új vezetői engedélyed.

Első jogosítvány esetében ne felejts magaddal vinni:

 • a személyi igazolványt vagy útlevelet
 • lakcímkártyát
 • közúti elsősegélynyújtásról szóló igazolást
 • orvosi alkalmasságit

Első jogosítvány esetében az eljárás illetékmentes.

 

Ha volt már meglévő vezetői engedélyed:

 • a meglévő vezetői engedélyt
 • személyi igazolványt

•             lakcímkártyát

Minden motoros kategóriában, már a gyakorlati oktatás alkalmával is megfelelő öltözéket kell viselni, ami az alábbiakból áll: bukósisak, szemüveg (a bukósisak kialakításától függően), protektoros hosszú-nadrág (nadrágba vagy nadrágra illeszthető térdprotektorral) és protektoros dzseki (dzsekibe vagy dzsekire illeszthető könyök- és gerincprotektorral), protektoros kesztyű, magas szárú zárt cipő vagy csizma. Az iskola biztosítani tud felcsatolható protektorokat.

Amennyiben a kategóriában már rendelkezel megfelelő motorkerékpárral, igény szerint a gyakorlás és vizsga alkalmával használhatod saját járművedet is, amennyiben a kategória követelményeinek megfelel.

Kérjük, hogy mindenképpen jelezd a szakoktatónak, ha valamilyen oknál fogva nem tudsz megjelenni a megbeszélt helyen, a megbeszélt időpontban. Ezt követően tudsz új alkalmat egyeztetni a szakoktatóval.
A megbeszélt vezetési óra elmarad, amennyiben a tanuló vagy az oktató 20 percet meghaladóan késik.  8 órán belüli illetve előre nem jelzett, tanuló által mulasztott órák megtartottnak számítanak.